Betydningen af vejnavne i Næstved

Når man kører så meget rundt i landskabet som jeg gør - og navigerer via vejnavne - kan det ikke undgås, at man ind i mellem tænker over hvorfor en vej hedder som den gør.

Jeg har gjort noget ved den tanke, og har her samlet oplysninger om de vejnavne i Næstved man ikke nødvendigvis lige kan gætte sig til betydningen af.
Det er langt fra meningen, at alle vejnavne i byen skal være repræsenteret her.
De "åbenlyse" (f.eks. Vordingborgvej) medtages som udgangspunkt ikke idet der ikke er meget tvivl om betydningen (eller det bør der ikke være - den går jo til Vordingborg :-)

Har du oplysninger om vejnavnes betydning, eller skulle der have indsneget sig en fjel på siderne - er du altid velkommen med en mail.

Listen over vejnavne ser lige nu således ud:Agertoften
Ejlersvej
Farimagsvej
Farvergade
Gallemarksvej
Grimstrupvej
Møntergade
Nixvej
Ramsherred
Rådmandshaven
Sct Mortensgade

Klik på det enkelte vejnavn for at læse om vejnavnets betydning/historie.
Du vil samtidig kunne se den enkelte vej markeret på et kort.

Jeg arbejder kontinuerligt på at udvidde listen, så kig gerne forbi igen hvis du ikke lige har fundet det du leder efter.

:: Find mere på nettet

Det har faktisk overrasket mig at der ikke er mere samlet information om vejnavnes betydning end der er.

Enkelte byer har på kommunens hjemmeside lister liggende med alle kommunens vejnavne, deres betydning, og hvornår de er navngivet - men det er langt fra alle kommuner der har det.

Ofte er det meget spredt information fra mange forskellige kilder, der gør at jeg kan stykke historien sammen. Det gør arbejdet mere besværligt, men også mere spændende :-)